Communicatieadviseur nodig?

Waarmee kan onze communicatieadviseur u helpen?

communicatieadviseur, tekst laten schrijven en communicatie project
Onze Communicatieadviseur helpt u om de interne en/of externe communicatie van uw bedrijf te verbeteren:
Wilt u een tekst laten (her)schrijven en nakijken door Summit?
Wij helpen u met promotieteksten en websiteteksten (SEO-proof):
– Advertentie
– Informerende tekst voor tv-formats/ tv-events
– Website
– Persbericht
– Bericht op social media
– Mailing
– En andere (promotionele) uitingen
Wij helpen u ook graag bij de coördinatie van communicatieprojecten;
hierbij zorgen we dat het project volgens plan verloopt, vervolgens delegeren en verdelen we de taken aan de teamleden. 
Denk hierbij aan:
-hulp bij het maken van een communicatieplan op 1 a4!;
-bekendmaking van een project of evenement naar de doelgroep;
-uitvoeren van marketingacties;
-en de introductie van diensten/ producten.
Vraagt u zich af waar uw bedrijf nog in kan verbeteren of waar u zou moet beginnen? De verbeterpunten kunnen bij de interne en/of externe communicatie liggen.
Summit geeft op al uw vragen een antwoord en helpt u bij het effectief communiceren en ook bij het coördineren/(bege)leiden van projecten in het algemeen.
Doeltreffende communicatie
Communicatie is pas doeltreffend als de boodschap bij de ander overkomt zoals u deze bedoeld heeft. Op basis hiervan kan het gesprek/uiting/publicatie een vervolg hebben.
Gaat u eens na of u daadwerkelijk effectief communiceert? Heeft u wel alle belangrijke punten opgenoemd, bent u concreet in uw verhaal, bent u niet te lang van stof, volgt u de activiteiten wel op tijd op? Weet u zeker of uw boodschap goed is overgekomen?
Summit helpt u complexe boodschappen te verwoorden en te verbeelden op een heldere manier en zorgt voor een positieve herinnering bij de consument. Zowel on- en offline.
Waarom voegt beeld zoveel toe aan een tekst?

communicatieadviseur, tekst laten schrijven en communicatie project 2

Beeld en tekst vullen elkaar aan:
‘90% van de informatie die de hersenen verwerken is visuele informatie’
‘Afbeeldingen worden 60.000 keer sneller verwerkt dan tekst’
‘40% van de mensen reageert beter op afbeeldingen dan op gewone tekst’
(Bron: 3M Corporation en Ernesto Olivares Visual Information)
Wij hebben ook een team van doeltreffende, creatieve foto- en videografen en mediavormgevers. Zij ondersteunen onze communicatieprojecten en helpen u graag aan een zakelijke profielfoto, bedrijfsfotografie, huisstijl en nog veel meer om uw uitingen te optimaliseren.
Hoe belangrijk is communicatie nu eigenlijk?
Misschien vraagt u zich af wat communicatie is. Communicatie is een breed begrip. Communicatie kan gaan over het aantrekken van nieuwe klanten (communicatieadvies op het gebied van marketing), het functioneren van iemand, een nieuwe medewerker, geleverde prestaties, maar ook over een nieuw project. Maar hoe brengen we iets op een juiste manier over, zodat het begrepen wordt zoals het bedoeld is? En hoe brengt u op een nette manier een boodschap over?
Summit weet als geen ander hoe communicatie werkt. Bij communicatie is het belangrijk wat er gecommuniceerd wordt (wat is de inhoud of boodschap, bv. een tekst schrijven), hoe het overgebracht wordt, wat de vorm is (medium, bv. papier of bijeenkomst), de frequentie en timing.
Het allerbelangrijkste is wie er communiceert en hoe de relatie is van zijn of haar met de doelgroep. Want ook deze informatie is belangrijk voor de betekenis die de ontvanger geeft aan de boodschap. Een eenvoudig voorbeeld: de minister-president brengt een boodschap met andere woorden over dan een kind van 7 jaar.
En wat is dan het lastige aan communiceren?
Luisteren. Het is niet alleen horen wat er gezegd wordt, maar ook het begrijpen van wat er gezegd wordt. Op basis van wat er begrepen is, komt er een reactie en zo ontstaat er een gesprek. Tevens is het belangrijk om open te zijn, zodat het voor een ander nog duidelijker is wat er bedoeld wordt. Soms kost het tijd en moeite, maar dat wint u later zeker terug.
+ Communicatievoorbeeld:

Er is een zender en een ontvanger. Deze twee verschillende personen hebben elk hun eigen waarneming en belevingswereld. Als de zender een boodschap overbrengt, kiest diegene woorden uit om de gedachten mee te beschrijven. De woorden van de zender hoort de ontvanger wel, maar de gedachten niet. Iedere ontvanger heeft zijn eigen referentiekader waarmee hij redeneert in het dagelijks leven. Bij elk persoon kan dat weer anders zijn. Het beeld dat de zender wilde overbrengen, is al veranderd voor het bij de ontvanger aankwam.

Dit is de reden waarom Summit communicatie een uitdaging vindt. Onze handen kriebelen als het over communicatie gaat. Wij voorzien u graag als u ons vraagt, als communicatieadviseur, om een tekst te laten (her)schrijven, voor communicatieadvies en voor coördinatie/begeleiding van een communicatieproject.
Wilt u meer weten?